Lad Aarhus overtage lufthavnen

Lyder det fra tidligere Randers-borgmester

Lad Aarhus Kommune overtage det fulde ejerskab af Aarhus Lufthavn. Sådan lyder det fra Henning Jensen Nyhuus (S) forud for de kommende forhandlinger om næste års kommunebudget.

Udmeldingen kommer som en reaktion på at Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) vil bevilge 1,5 millioner kroner til en ekstern analyse af mulighederne for at flytte lufthavnen.

SE OGSÅ: Vil have ny lufthavn

- Tidligere på året hæftede Randers som lufthavns-aktionær for to millioner kroner i underskudsdækning for 2013. Nu står vi med en anmodning om at sende yderligere fem millioner kroner næste år. Samtidig kan vi påny høre Aarhus rejse ønsket om en stor undersøgelse af lufthavnens placering. Nu må det være nok, siger Socialdemokraternes leder i Randers Byråd, Hennning Jensen Nyhuus til Randers Amtsavis.

- Vi er nået dertil, hvor vi må sige, at når Aarhus bliver med at tage den problematik op, så må de overtage lufthavnen selv og selv klare økonomien.

Analysen skal blandt andet undersøge, om lufthavnen kan flyttes til Låsby eller Thomasminde. Den skal derudover se på muligheden for en lufthavn på havnen i Aarhus.