Kurér slugte et kilo kokain

Fire mænd tiltalt i stor narkotikasag

Foto: Colourbox

Et lejet sommerhus på Djursland har formentlig været base for omfattende narkotikahandel - ikke bare i Danmark, men i flere europæiske lande.

Det er den teori, som Østjyllands Politi har arbejdet ud fra, og som har gjort, at fire mænd i disse uger sidder på anklagebænken ved Retten i Aarhus.

Mændene, hvoraf de to er danske statsborgere og to er fra Ghana, er tiltalt for indsmugling, besiddelse og salg af omkring fem kilo kokain.

Østjyllands Politi betragter de fire mænd som en del af større europæisk narkotikanetværk. Derfor har de østjyske betjente samarbejdet med politiet i flere europæiske lande som for eksempel Sverige og Tyskland.

- Derudover mener vi, at der også er distribueret kokain i større mængder fra sommerhuset på Djursland til det danske marked, siger anklager Dorthe Lysgaard.

Fra sommerhuset på Djursland blev der i et bestemt tilfælde pakket 975 gram kokain i 68 små pakninger, som derefter blev slugt af en kurér fra England.

Kuréren fløj efterfølgende fra Danmark til London-lufthavnen Stansted, hvor han efter tip fra Østjyllands Politi, blev anholdt med den store mængde kokain i maven.

Udover sommerhuset på Djursland mener politiet også, at netværket har arbejdet i en lejlighed i Københavnsområdet.

De fire mænd har siddet varetægtsfængslet siden november 2013. De forventes at få deres dom på torsdag.