Kultur på operationsbordet

Er kunst på et nedlagt sygehus godt?

06:20 Luk video

For fem år siden lukkede Odder Centralsygehus endegyldigt. I 2012 købte Odder Kommune bygningerne og grunden, som i dag hedder VitaPark, der blandt andet fungerer som kultur- og kunstcenter.

Men er det en god idé at proppe kunst ind i de tidligere operationsstuer?

Det diskuterer dagens panel i Kulturkampen, som består af komponist Kristina Holgersen og reklamedirektør Mona Juul.

De to kvinder er langt fra enige om, hvor godt det fungerer at omdanne de tidligere sygehusbygninger til et kulturcenter.

- Jeg kan supergodt lide det, fordi det er noget helt andet. Bygger man kulturhuse med bløde sæder og bruger en masse økonomi på det, og fuldstændig glemmer, hvad det er for noget indhold, der skal være i det. Her har man et hus, der vokser op nedefra, hvor indholdet betaler en husleje, for at være der, det kan jeg rigtig godt lide, siger Kristina Holgersen i Kulturkampen.

Både Kristina Holgersen og Mona Juul har besøgt VitaPark i Odder, men sidstnævnte bryder er ikke imponeret over omgivelserne.

- Jeg synes ikke, det var rart. Jeg synes, det er forstyrrende for udstillingerne, at man kan trykke på en knap, og så kan man se røntgenbilleder, der stadigvæk fungerer, og der hænger ting ned fra loftet og indover operationsbordene. Alt er koldt, og det er sådan lidt uhyggeligt og rodet, lyder kritikken fra Mona Juul.

Klik på videoen øverst og se, hvor mange stjerner Kristina Holgersen og Mona Juul samlet giver VitaPark og kunsten, som man kan opleve i de gamle sygehusbygninger.

Husk du kan se hele Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND i aften kl. 21.20. Her diskuterer Uffe Jensen borgmester i Odder og Thea Vesti Pedersen, der er komponist i VitaPark, om det er en god idé at sammenlægge ledelsen af Odder Spektrum og VitaPark.