Kritik af moské-talsmand

Udtalelser om Islamisk Stat vækker politisk forargelse

02:12

1 af 2

Det er både bekymrende og farligt, når talsmanden for moskéen på Grimhøjvej i Aarhus ikke valgte at tage afstand fra den islamiske oprørsbevægelse Islamisk Stat, da han i mandags medvirkede i TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sådan lyder meldingen i dag fra flere folketingspolitikere på Christiansborg. Partiernes udlændinge- og intregrationsordførere er bekymrede over, at talsmand Fadi Abdallah satte spørgsmålstegn ved ægtheden af de videoer og oplysninger, som i øjeblikket florerer på internettet.

Talsmanden mener, at der fortsat mangler konkrete beviser for, at for eksempel to amerikanske journalister er blevet henrettet.

Det er den kommentar, som nu har vakt forargelse blandt politikerne:

- Det, de (Islamisk Stat, red.) gør, er ren terrorisme. De er ved at udrydde en hel befolkningsgruppe landsby for landsby, siger integrationsordfører Tom Behnke (K).

Også Dansk Folkeparti er endnu engang ude og kritisere moskéen på Grimhøjvej. Udlændingeordfører Martin Henriksen har flere gange været fortaler for, at moskéen helt skal lukkes, og den holdning står han fast ved:

- Jeg mener faktisk, at foreningen skal forbydes, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Så man skal lukke Grimhøjmoskéen?

- Ja, det synes jeg, vil være passende, siger Martin Henriksen.

Socialdemokraterne tager også afstand til talsmandens udtalelser, og vil nu undersøge de offentlige tilskud til moskéen:

- Vi er ved at undersøge til bunds, hvor vidt man kan stoppe økonomien til dem, siger udlændingeordfører Mette Reissmann (S).

Se et tv-indslag om de politiske reaktioner øverst på siden.

Du kan også se eller gense indslaget med talsmandens udmeldinger ved at klikke her.