- Kommune manipulerer

Overdriver fordele ved skolelukninger

Mogens Nyholm (R) kritiserer det regnestykke, der ligger bag beslutningen om at lukke fem folkeskoler i Randers. Foto: Randers Kommune / Colourbox

Politikerne bag skolelukningerne i Randers manipulerer med tallene for at få det til at se ud som, om kommunen sparer ekstra mange penge ved at lukke skolerne.

Det mener det radikale byrådsmedlem Mogens Nyholm.

Ifølge det oplæg, som skoleforvaltningen har sendt ud, sparer Randers Kommune 36 mio. kr. ved at nedlægge skolerne. Men et andet sted i regnskabet fremgår det, at det koster 8 mio. kr. ekstra, at børnene skal ind i andre klasser.

Dermed er den samlede gevinst ifølge Mogens Nyholm 28 mio. kr. - og ikke 36 mio. som kommunen fastslår.

- Det er en grov manipulation og stiller et stort spørgsmålstegn ved troværdigheden af oplægget til ny skolestruktur. Er der flere af denne slags manipulationer?, spørger Mogens Nyholm i en pressemeddelelse.

Se: Utilfredse med skolelukninger

Et politisk flertal i Randers Byråd har besluttet at lukke i alt fem folkeskoler, nemlig Hadsundvejens Skole, Rytterskolen, Vorup Skole, Nyvangsskolen og Gjerlev-Enslev Skole. Desuden bliver Tirsdalens Skole en ren overbygningsskole med 7. til 9. klasse.

Dermed bliver antallet af skoler i Randers Kommune reduceret fra 24 til 19.

Forslaget bliver støttet af 26 af byrådsmedlemmer fra Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og SF.