Kommunalchefer forgyldes

Store engangsbeløb i vente til kommunale chefer, hvis de vælger at stoppe i deres stilling

Mens der spares flere steder i Aarhus Kommune, viser en aktindsigt nu, at man samtidig uddeler lukrative åremålskontrakter til tre chefer, som udløser store engangsbeløb, hvis de vælger ikke at forlænge deres tidsbegrænsede kontrakter.

Det skriver metroxpress.

Direktøren for sociale forhold og beskæftigelse står til at få et engangsbeløb på 1.758.829 kroner, når kontrakten udløber i marts 2017. Chefen for Aarhus Symfoniorkester er stillet 1.169.152 kroner i udsigt, mens musikhusdirektøren, da han blev ansat i januar, blev stillet 764.598 kroner i udsigt for at stoppe ved kontraktudløb.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) ønsker ikke at udtale sig om sagen, men henviser til de to rådmænd på områderne. Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) ønsker heller ikke at sige noget. Det vil til gengæld socialrådmand Thomas Medom (SF):

- Jeg synes, de her kontrakter er helt forkerte og spild af aarhusianernes penge. Vi skal jo effektivisere som alle mulige andre. Det er jo ikke bare engangsbeløbet, der er stort. De får også 25-30 procent oven i årslønnen, siger han med henvisning til, at de tre også får cirka 15.000 kroner ekstra om måneden hver især.

Kommunens økonomi- og personalechef, Erik Frisgaard, siger, at lønningerne er inden for de gældende regler på området, og ifølge ham er der især to grunde til, man har valgt ordningerne:

- For det første, fordi vi får konkurrenceudsat stillingen og får vurderet, om vi har den rigtige profil. For det andet så er det en måde at sikre, at lønnen er tilstrækkelig til, at vi kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Åremål er en måde at give tillæg, så vi kan tiltrække topchefer fra for eksempel det private erhvervsliv?, siger han til metroxpress.