Klar til kamp, du gamle?

Frokost og fodbold mod ensomhed

En af TV 2 | ØSTJYLLANDs fotografer fangede i sidste måned disse herrer på stadion i Silkeborg. De har så vidt vides ingen relation til den nystiftede Club 60+.

Er du en ældre, ensom mand får, du nu mulighed for at spise mad og tage på stadion med ligesindede.

En nyt aarhuiansk tilbud forsøger at bekæmpe ensomhed blandt ældre mænd ved at arrangere store fælles frokoster samt efterfølgende ture til sportsarrangementer.

Fælles for deltagerne  er, at de er enlige, er vilde med sport, og at de er alle over 60 år. Under frokosten aftaler mændene så, hvilken sportskamp de skal ud at se sammen i weekenden.

Tilbuddet hedder Club 60+ er et nyt tilbud for enlige mænd, der elsker sport, men mangler nogen at opleve kampene med.

- Rigtig mange mænd er store sportsfans, men de enlige, ældre mænd kommer sjældent af sted til kampene, fordi de mangler nogen at følges med, fortæller projektleder Thomas Unterschlag i en pressemeddelelse.

Omkring 65.000 danskere over 65 år føler sig, ifølge Ældre Sagen, ofte ensomme, og det gælder især mænd. Klubben får opbakning fra Aarhus' biskop, Kjeld Holm.

- Ensomhed er en af de største udfordringer i vores samfund i dag. Derfor er det vigtigt, at vi skaber sociale fællesskaber, og gerne gennem oplevelser, siger han i en pressemeddelelse.

Tilbuddet starter op i begyndelsen af oktober.