Kjær udskrev gummicheck til svigermor

Den konservative politiker, der er valgt i Østjylland, har skrevet en dækningsløs check til sin svigermor

Henriette Kjær der er valgt i Aarhus, drages nu direkte ind i sagen om påstået misbrug og svindel, der angiveligt er begået mod hendes svigermor, den 72-årige pensionerede læge Yvonne Gerda Pedersen, skriver B.T. fredag.

Nye oplysninger i sagen viser, at Henriette Kjær personligt i mindst ét tilfælde har udstedt en dækningsløs check til sin svigermor. Checken, der er dateret den 17. juli 2000 og er på 25.000 kroner, blev afleveret til Yvonne Gerda Pedersen, som efter nogle dage forsøgte at indløse den - uden held, da der ikke var dækning på kontoen.

B.T. er i besiddelse af kopier af yderligere to checks, udstedt af Henriette Kjærs mand, Erik Skov Pedersen: Den ene er på 30.000 kroner og er udstedt den 1. august 2000, den anden på 90.000 kroner er fra den 12. marts 2004. I alt repræsenterer de dækningsløse checks en værdi på 145.000 kroner.

Ifølge Yvonne Gerda Andersen har Erik Skov Pedersen og Henriette Kjær i alle tre tilfælde bedt den 72-årige kvinde give dem penge - og de har så givet hende dækningsløse checks til gengæld med den forklaring, at de "ikke lige havde penge", men at hun "om nogle dage" kunne hæve de checks, hun fik, og der ville så være dækning.

- Når jeg så er gået i banken for at hæve pengene, har det vis sig, at der ikke var dækning. Jeg har aldrig siden fået pengene, siger hun til B.T.

Erik Skov Pedersen vil slet ikke forholde sig til de nye beskyldninger om, at han og samleveren har udstedt dækningsløse checks.

Heller ikke Henriette Kjær vil udtale sig.

- Jeg har ingen kommentarer. Det har jeg jo sagt. Det tangere chikane, at i stadig er her, sagde Henriette Kjær, da B.T. opsøgte hende foran parrets villa i Hellerup.

Yvonne Gerda Pedersen har anmeldt sin søn og svigerdatter til
politiet for bedrageri og dokumentfalsk.