Juletræsproducent blåstemplet

Juletræsproducent fra Brædstrup bliver som den første i verden medlem af World Fair Trade Organisation

Selv om pynten er hevet af juletræet, er det ikke slut med jul og gaver i det østjyske. Bols Forstplanteskole i Brædstrup har netop opnået et eftertragtet medlemskab af World Fair Trade Organisation (WFTO).

Et medlemskab, der er kommet i hus som et resultat af planteskolens flerårige satsning på forbedrede arbejdsvilkår og bæredygtig produktion af juletræer.

- Under konceptet Fair Trees® har vi gennem flere år arbejdet hårdt for at forbedre arbejds- og sikkerhedsforhold blandt fattige georgiske kogleplukkere, der under farefulde betingelser indsamler frø til den europæiske juletræsproduktion, siger Marianne Bols, indehaver af Bols Forstplanteskole.

Fair Trees® har hidtil været Fair Trade godkendt gennem Fair Trade Denmark, som Fair Trees® stadig er medlem af. Alligevel lægger Marianne Bols ikke skjul på, at det nye medlemskab af WFTO, som har været undervejs i to år, er en blåstempling, der sparker dørene ind til fremtiden. Medlemskabet er nemlig det første af sin art indenfor juletræsbranchen på verdensplan.

- Ingen tvivl om at det har stor betydning for os at blive godkendt af verdens ældste Fair Trade organisation. Det er et logo, som er kendt verden over, og som åbner for helt nye eksportmuligheder, siger Marianne Bols.