Jul sender mere politi på gaden

På jagt efter lommetyve i julehandelen

Politiet vil hjælpe borgerne med at passe på juleindkøbene

Sydøstjyllands Politi skærper indsatsen mod lommetyve og indbrud i biler i forbindelse med julehandlen. Politiet vil øge antallet af uniformerede gående patruljer i butiksgader og butikscentre.

- Her i Skanderborg kommune vil politiet være mere tilstede i handelsmiljøet og lejlighedsvis hilse på i de lokaliteter, hvor vi erfaringsmæssigt ved, at risikoen for tyveri er størst, fortæller lokalpolitileder Frits Kjeldsen i en pressemeddelelse. 

- Vi vil i den forbindelse opfordre borgerne til hurtigt at kontakte politiet, hvis de oplever noget de synes virker mistænkeligt eller mærkeligt. Måske er det lige den oplysning vi står og mangler, og skulle det vise sig, at der ikke var noget om snakken, vil vi alligevel gerne sige tak for opkaldet, siger han.

Politiet opfordrer til, at man tømmer bilen, så mobiltelefoner, GPS'er, kameraer, punge mv. ikke lokker tyvene. Som handlende skal man være særlig opmærksom ved køer/trængsel, hvor tyverier fra lommer og tasker ofte finder sted. 

- Herudover er det tidligere set, at et par tyve samarbejder ved, at den ene henvender sig for at spørge om vej eller med påskud om at sælge et eller andet og på den måde afleder din opmærksomhed, mens den anden undersøger dine lommer og tasker, slutter lokalpolitileder Frits Kjeldsen.