Islænding får 14 år for skuddrab

Vestre Landsret frifinder den ene ad to tiltalte i drabssag

Foto: Privatfoto

En mand fra Island straffes med fængsel i 14 år, fordi han i marts 2010 med skud fra en kraftig revolver dræbte en kvinde i Lund ved Horsens.

Vestre Landsret har onsdag stadfæstet byrettens dom i sagen, hvor den anden tiltalte er frifundet for drabet - og "kun" dømt for at udsætte offeret for fare og for overtrædelse af våbenloven.

Larus Freyr Einarsson, der er 25 år, skal udvises af Danmark, når han har afsonet straffen.

Hans kammerat, 31-årige Søren Gustav Nielsen, der kaldes "Mini", straffes med fængsel i tre år og seks måneder. 

Med dommen er Søren Gustav Nielsen desuden sat på fri fod. I første omgang blev også han af byretten i Horsens fundet skyldig i drabet på Chanette Sørensen og straffet med fængsel i 12 år. 

Skuddet mod Chanette Sørensen blev affyret fra en bil, som de to mænd sad i. Hun blev ramt i hovedet, mens hun sad til en familiesammenkomst i sit hus.

Det var Søren Gustav Nielsen, der var chauffør i bilen, mens Larus Einarsson var passager.

Islændingen har under sagen forklaret, at han kun affyrede revolveren mod huset for at skræmme Chanette Sørensens svigersøn.

Derimod har anklagemyndigheden hævdet, at skuddene skyldtes et opgør om narkogæld.

Chanette Sørensen blev 41 år.

Da nævningetinget skulle stemme om de to mænds skyld, var der ikke enighed om resultatet. Einarsson var tæt på ligesom Nielsen at blive frifundet for anklagen om drab.

- Vi er meget skuffede over resultatet, men er glade på den andens vegne, siger islændingens forsvarer, Mette Grith Stage. 

Meningen om straffens længde var der heller ikke enighed om blandt nævninge og dommere. Et mindretal stemte for en lavere straf til de to mænd. Og mindretallet mente også, at islændingen skulle undgå udvisning.