Ingen øjenvidner til bilbombe

Politiet leder efter vidner til bombeattentat

Politiet har tilsyneladende ikke mange spor at gå efter i sagen om den bilbombe, der juleaften eksploderede ved Vilhelm Thomsens Plads i Randers.

I bilen sad en mand og hans treårige datter, men begge slap fra eksplosionen med livet i behold.

Et fragment fra bomben fløj gennem et kældervindue på en bygning i nærheden, men politiet har endnu ikke opstøvet et øjenvidne den voldsomme episode.

- Umiddelbart var der ikke nogen i nærheden. Men vi har da nogle spor i sagen, som vi efterforsker, siger vagtchef hos Østjyllands Politi, Richard Jakobsen, uden at han vil gå i detaljer.

- Lige nu er der ikke noget, der tyder på, at episoden er bande- eller rockerrelateret, siger han.

Bilbomber er ellers flere gange set i forbindelse med rockeropgør.

I 2010 blev eks-rockeren Bo Steffensen - tidligere højtstående Hells Angels-medlem i netop Randers - forsøgt sprængt i småstykker.

Og i 2003 blev rockeren Mickey Borgfjord dræbt af en kraftig bilbombe foran Glostrup Hospital. Gårsdagens jule-bombe eksploderede, da manden satte sig ind i sin bil og startede motoren.

- Der går ganske kort tid, fra han starter bilen, til eksplosionen sker. Men hvor bomben i givet fald har været placeret, ved vi ikke, siger Richard Jakobsen.

Selvom både føreren af bilen og hans lille datter slap uskadt fra eksplosionen, så betragter politiet det som et drabsforsøg.

- Det er jo tilfældigheder der gør, at ingen kommer noget til. Hvis fragmentet for eksempel var fløjet gennem et stuevindue, eller hvis nogen havde været nede i kælderen, så kunne det jo have gået meget værre, siger vagtchefen.