Indsats mod socialt bedrageri

Kommuner skærper indsats mod socialt bedrageri

Det er ikke kun Aarhus Kommune, der strammer grebet om sociale bedragere.

Flere østjyske kommuner har ansat medarbejdere udelukkende til at bekæmpe socialt bedrageri. Det oplyser flere kommuner TV2 | ØSTJYLLAND har talt med.

Skanderborg Kommune er blandt andre én af de østjyske kommuner, der siden sidste år har haft en medarbejder ansat, som udelukkende beskæftiger sig med snyd med sociale ydelser:

- Vi er som kommune udmærket bevidst om, at dette er et indsatsområde. Derfor har vi naturligvis også fokus på det, og har en medarbejder ansat hvis primære opgave er, at tage sig af det her det område, fortæller Jørgen Bartholdy, der er Borgercenterchef i Skanderborg Kommune
 
Aarhus styrker indsatsen
De østjyske kommuner får i stigende grad sociale bedragere i kikkerten, og dermed forbliver millioner af kroner nu i de rette offentlige kasser i stedet for at havne i lommerne på sociale bedragere. 

Og kommunerne sætter endnu hårdere ind i det nye år. Aarhus Kommune strammer nu blandt andet kursen om de såkaldte 'fædrehoteller', der øjensynligt huser proforma-logerende, uden at de reelt bor der:

- Vi har oplevet, at der været op til 18 fraskilte fædre tilmeldt én folkeregisteradresse i én etværelses lejlighed, mens boligen tydeligvis kun var beboet af én person, udtaler Marc Perera Christensen (K), rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune.

TV2 | ØSTJYLLAND bringer et indslag om socialt bedrageri i de østjyske kommuner i nyhedsudsendelsen i aften kl. 19.30