Ikea kalder farlig gynge tilbage

Gunggung-gynge solgt i Skejby

Den såkaldte Gunggung-gynge er blevet solgt fra Ikeas varehus i Skejby. Nu tilbagekalder Ikea gyngen. Foto: Ikea / Colourbox

Forældre, der har købt en Gunggung-gynge til deres børn i Ikea, skal straks stoppe brugen af gyngen og levere den tilbage til Ikea.

Det oplyser varehuskæden i en pressemeddelelse.

Gyngen er blevet solgt i de danske varehuse, blandt andet i Skejby i det nordlige Aarhus.

- Sikkerhed har altid første prioritet i Ikea. Vi beder derfor alle kunder, der har en Gunggung gynge til børn om straks at stoppe brugen af gyngen og aflevere den i nærmeste Ikea varehus, hvor den fulde pris vil blive refunderet, skriver Ikea.

Har været i handlen siden april

Årsagen er, at Ikea har modtaget rapporter om hændelser, der viser, at ophængsbeslagene på Gunggung-gyngen ikke lever op til Ikeas kvalitetskrav og dermed udgør en risiko for alvorlig tilskadekomst. Gyngen har været i handlen siden april i år.

- Vi udvikler produkter, der har til formål at stimulere børns kreativitet og naturlige behov for fysisk leg. Børn tænker ikke på sikkerhed, når de leger, så det skal vi gøre, når vi udvikler produkter.

- Men selvom vi har testet produkterne i henhold til gældende standarder og lovgivning, kan der ske fejl. Derfor tilbagekalder vi Gunggung-gyngen for at undgå flere hændelser, siger Thomas Balslev, der er salgsleder for Børnenes Ikea i Danmark.

Ingen andre gynger er omfattet af tilbagekaldelsen, da disse har andre beslag.

Købsbevis og kvittering er ikke nødvendig for at få pengene refunderet for gyngen.