Hvor skal moskéen ligge?

Borgmester foreslår ny placering af stormoské

Aarhus skal have sin helt egen stormoské. Det ligger fast. Hvad der til gengæld fortsat er til debat, er moskéens placering.

Moskéen er en del af helhedsplanen, som skal forvandle Gellerupparken i Brabrand fra uroplaget til attraktivt boligområde.

I planen står der skrevet, at der skal opføres en stormoské i Gellerupparken. Det er det punkt, som nu muligvis bliver ændret.

I dag foreslår borgmester Jacob Bundsgaard (S), at stormoskéen i stedet skal flyttes til en adresse på Bautavej i det vestlige Aarhus. En placering, som ligger bare to kilometer væk fra Gellerupparken.

- Vi er kommet med et konkret bud på, hvordan man kan lave en moské på området, siger Jacob Bundsgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ændringen af planen om at placere moskéen i Gellerupparken kommer efter, at både Venstre og Konservative i Aarhus Byråd har truet med at trække sin støtte til helhedsplanen.

Det er den udmelding, som nu får borgmesteren til at tænke på alternative placeringer, som for eksempel grunden på Bautavej, der ejes af Aarhus Kommune.

Borgmester Jacob Bundsgaard fortæller, at ændringsforslaget skal sikre, at så stort flertal som muligt bakker op om projektet.

- Jeg har en forventning om, at der vil være politisk opbakning til det, hvis det måtte ende med at være en placering, som også passer til de ønsker, som foreningen har, siger han.

Det er Forbundet af Islamiske Foreninger, som skal stå for opførelsen af den kommende stormoské.