Hvor meget skal en træner råbe?

Debat om trænertyper i fodbold

02:14

1 af 2

AGF-træner Morten Wieghorst og AC Horsens-træner Bo Henriksen er udadtil to vidt forskellige trænertyper.

Tirsdag lagde de begge vejen forbi FODBOLD MED HORUP på TV 2 | ØSTJYLLAND for at snakke om trænertyper - og meget andet.

Begge trænere er nye i deres respektive klubber, og ude på sidelinjen kan de virke ret forskellige. Bo Henriksen er meget højlydt og råber meget til sine spillere under kampene, mens Morten Wieghorst er mindre verbal.

- Meget af det, der bliver råbt derude, hører spillerne ikke. Det er jeg ret sikker på. Jeg har været ude for flere gange - det kan godt være, at min røst ikke er så kraftig - men at man ikke kan komme i kontakt med spillerne, da de ikke kan høre dig, siger Morten Wieghorst.

Bo Henriksen er blandt andet kendt for sit store engagement og sine høje råb på sidelinjen under kampene. Og det skyldes, at han vil give sine spillere tryghed og opmuntre dem.

- De instrukser, som er rent konstruktive i forhold til at ændre noget taktisk, kalder man nogle spillere ud til, og så snakker man med dem. Det kan man ikke råbe dem ind i hovedet. Jeg vil give spillerne en tryghed. Jeg vil give dem en tro på, at de kan gøre noget. Det er også derfor, at 99,9 procent at de ting jeg siger inde på banen er positive ting. Det er opmuntring, begejstring og glæde, siger Bo Henriksen.

Han fortsætter:

- Jeg har fokus på, at spillerne skal kunne præstere i et miljø hvor de skal have det godt. Og præstere i et miljø, hvor der forhåbentlig er nogen, som stoler på dem. Det er sådan set det, jeg vil give dem. Med hensyn til det rent taktiske, så har vi total kontrol over det inden kampen. Det er svært at ændre 17 forskellige ting, mens kampen er i gang. Det kan vi gøre i pausen eller hive nogle spillere ud. Så det er derfor, at jeg gør de ting, som jeg gør, siger Bo Henriksen.

Begge trænere er debutanter i FODBOLD MED HORUP, som tirsdag også har besøg af Jan Schouby, chefredaktør på Aarhus Stiftstidende, og Allan Pedersen, journalist på Ekstra Bladet.

I videoen øverst siden kan du se lidt af aftenens debat, og du kan se hele programmet her.

Følg også FODBOLD MED HORUP på Twitter.