Horsens-piger i kamp om OL-plads

Danmark vinder nationsplads i sejltypen laser radial

Maiken Schütt fra Horsens Sejlklub er bedst placerede dansker ved VM. Foto: Mick Anderson

To kvindelige sejlere fra Horsens Sejlklub Maiken Scütt og Anne-Marie Rindom er med til at sikre Danmarks første OL-billet til vands, 

Fire kvindelige danske sejlere sørgede for dansk OL-deltagelse i laser radial med gode placeringer ved sejler-VM i Perth.

De danske sejlere har landet den første OL-billet ved sejler-VM i australske Perth. Det er de danske laser radial-kvinder, som har sikret en nationskvalifikation.

- Det var det første og vigtige skridt på vejen. Jeg er glad for, at alle fire piger klarede sig med i bedste halvdel af feltet. Det var det første skridt, og nu bliver det alvor, siger sejlunionens landstræner for laser radial, Ditte Juul. 

VM i laser radial er ikke slut. Men da Alberte Holm Lindberg, Anne-Marie Rindom, Maiken Schütt og Sarah Gunni sluttede blandt de bedste 26, da feltet tirsdag blev splittet op, betyder det, at Danmark har sikret en såkaldt OL-nationsplads. Der er 29 OL-pladser.

Det lykkedes lige akkurat ikke for Danmark at kvalificere sig til laser radial ved OL i 2008.

Horsens-piger kæmper om OL-plads

Maiken Schütt er bedst placerede dansker på en 15.-plads, og Anne-Marie Rindom ligger på 17.-pladsen.  Ved OL i London får hver nation kun en båd i søen, og det er endnu ikke afgjort, hvem den heldige bliver. 

Den sejler, som scorer flest point i løbet af VM og et par kvalifikationsstævner til næste år, får OL-pladsen.