Højesteret afviser Tilst-sag

Endnu et nederlag til dræbts far

Højesteret afviser, at der er sket fejl, så myndighederne skal betale erstatning til de dræbte biltyve.

Det blev endnu et nederlag for de pårørende til de to mænd, der helt tilbage i 2001 blev skudt og dræbt af politiet i Tilst.

Onsdag afgjorde Højesteret, at hverken skuddene eller myndighedernes efterfølgende undersøgelse af sagen har udgjort nogen krænkelse af menneskerettighederne.

Derfor skal hverken Justitsministeriet, Rigsadvokaten eller politidirektøren i Østjylland betale erstatning. Dermed stadfæstede landets højeste domstol den afgørelse, som Vestre Landsret tidligere er nået frem til. De pårørende har under hele forløbet ment, at skyderiet ikke var efterforsket godt nok.

De skæbnesvangre skud faldt, da politiet en nat blev kaldt ud til en gruppe mænd, der klædt i hvide kedeldragter kørte ræs i nogle stjålne firehjulstrækkere.

Da patruljen nåede frem, følte betjentene, at de var livsfare, fordi bilerne kørte frem mod dem. Derfor blev der affyret flere skud, som kostede to af mændene livet. De pårørende har tidligere lagt op til, at de vil tage sagen videre til menneskeretsdomstolen.