Hidsige køkkenassistenter

Randers-køkkenassistenter vrede over økonomaformandens fratrædelseshonorar.

Køkkenassistenterne i Randers vil have Økonomaforeningens omstridte formand, Irene Kofoed-Nielsen, til byen, så hun kan redegøre for sit fratrædelseshonorar på 850.000 kroner.

Det skriver Randers Amtsavis.

Formanden har selv tilbudt at komme til Randers, efter at køkkenassistenterne har kritiseret hende i et brev.

Det er Krista Kusk, Hanne Precht og Bodil Støttrup, som har taget initiativet til at få formanden til Randers. I lighed med flertallet af Økonomforeningens 9000 medlemmer i Danmark er køkkenassistenterne i Randers vrede over, at Irene Kofoed-Nielsen skal have et gyldent håndtryk på næsten en million for at gå af.

Med en årsløn på godt 800.000 kroner med det hele tjener fagforeningsformanden i forvejen det samme som fire køkkenassistenter.

Den 62-årige Irene Kofoed-Nielsen er på vej på efterløn, og i den forbindelse er hendes fratrædelseshonorar kommet frem i lyset. Det har skabt voldsom vrede blandt medlemmerne og har resulteret i trusler landet over om medlemsflugt, hvis hun holder fast ved beløbet.

Formanden for Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, BUPL, måtte i en lignende sag betale et gyldent håndtryk på 335.000 kroner tilbage.

I brevet til Irene Kofoed-Nielsen, skriver de tre randrusianske køkkenassistenter.- Her går vi som køkkenassistenter og kæmper for at blive rykket et løntrin op, og det er der ikke penge til. Men der er penge til, at du kan få 851.487 kroner i et gyldent håndtryk. Hvordan kan det lade sig gøre?

Det er det, de tre nu vil spørge formanden om personligt ved et stormøde i Randers så hurtigt som muligt, skriver Randers Amtsavis.