Her er man god til dialog

Firmaer er godt tilfredse med kommunen

Hvis han havde frit valg på alle hylder, når det kom til at placere sin virksomhed, ville direktør Morten Kohsel ikke tøve et sekund.

Han er glad for, at sin virksomhed Kohsel Elektronik har adresse i Skanderborg Kommune og kunne ikke drømme om at flytte andre steder hen.

- Dialogen med kommunen er blevet væsentlig bedre de senere år, siger direktør Morten Kohsel til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er også den opfattelse, som mange andre virksomheder i Skanderborg Kommune har. Kommunen scorer derfor højt i Dansk Industris nye undersøgelse Lokalt Erhversklima 2014.

I år ligger Skanderborg Kommune nummer fem blandt alle landets kommuner, når det kommer til erhvervsvenlighed. Det er syv placeringer bedre end i 2013.

Tilfredsheden er kun øget, efter at Skanderborg Kommune har sat større fokus på erhvervsvenligheden. Virksomhederne i den nye undersøgelse giver udtryk for, at der er blevet bedre dialog og hurtigere sagsbehandling.

- Jeg tror dybest set, det handler om, at det har en stor prioritet og fokus fra politisk side, siger borgmester Jørgen Gaarde (S).

I forhold til at opfylde virksomhedernes behov for arbejdskraft ligger Skanderborg Kommune til gengæld nummer et blandt landets kommuner.