Her er der flest klamydia-tilfælde

Der er ekstra god grund til at huske kondomet i Randers, Odder og Silkeborg

- Du har klamydia!

Denne besked modtog i alt 3.632 unge østjyder sidste år, efter at de var blevet testet for den seksuelt overførte sygdom.

Tallene kommer fra Statens Serum Institut, der har opgjort tallene på kommunebasis for hele den østlige del af Region Midtjylland.

- Tallene viser, at der fortsat er behov for at oplyse om sexsygdomme, om beskyttelse og risikoen for at blive smittet, siger projektleder Niels Sandø fra Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Ulige fordelt
Ifølge tallene fra Statens Serum Institut er de godt 3.600 klamydia-tilfælde i Østjylland sidste år ikke jævnt fordelt i landsdelen.

Flest klamydia-tilfælde var der i Randers og Odder kommuner, hvor flere end 25 ud af 1.000 unge mellem 15 og 29 år fik konstateret den seksuelt overførte sygdom.

Omvendt er Horsens og Syddjurs de kommuner, hvor risikoen for klamydia tilsyneladende er mindst. Her var under 20 ud af 1.000 unge smittet.

I tallene fra Statens Serum Institut hører Silkeborg ikke til Østjylland, men derimod Vestjylland. De unge silkeborgensere har ingen grund til at være stolte af resultatet. Flere end 25 ud af 1.000 af kommunens unge fik konstateret klamydia sidste år.

Dermed ligger Silkeborg på niveau med Randers og Odder.