Havde mestrene i sækken

Trods stor føring tabte Århus Håndbold til AG København

Århus Håndbold var på vej til at påføre AG København et sjældent nederlag i Herre Håndbold Ligaen, men trods seksmålsføring undervejs lykkedes det ikke at fuldende overraskelsen i NRGi Arena.

Aarhusianerne førte 21-15 kort efter pausen, men tabte alligevel 29-37 til de forsvarende mestre, der kom flot igen efter deres sløve start.

AG København måtte foruden den langtidsskadede Olafur Stefansson også undvære Stefan Hundstrup og Lars Jørgensen i opgøret, hvor holdet var længe om at finde sig selv.

Århus Håndbolds offensive forsvar gav københavnerne problemer, og i eget forsvar var der ikke rigtigt noget, der fungerede for Joachim Boldsen og holdkammeraterne.

Derfor opbyggede hjemmeholdet en føring på seks mål undervejs i første halvleg, der sluttede 19-15.

De to første scoringer i anden halvleg stod der også Århus på, men så gik værterne i stå. Angrebsspillet flød ikke længere, og Kasper Hvidt begyndte at tage fra i AG-målet.

Derfor blev føringen stille og roligt trævlet op, og efter 41 minutters spil var de to hold helt lige igen.

En ni minutter lang aarhusiansk scoringspause og en fremragende kontrafase af AG København afgjorde opgøret i kampens sidste kvarter, og dermed fik Århus Håndbold ikke revancheret nederlaget i Super Cuppen før sæsonstart.

Og det lykkedes altså heller ikke at påføre AG København det blot andet nederlag i en betydende kamp på dansk jord siden oprykningen til den bedste række sidste sommer.