Hærværk mod S-kandidat

Kirsten Brosbøl fik et banner skåret i stykker i Odder

Der blev natten til lørdag begået hærværk mod valgplakater for den socialdemokraternes folketingskandidat i Skanderborg-kredsen, Kirsten Brosbøl. Da de lørdag formiddag mødtes i Odder for at dele roser ud, kunne de konstatere, at øjnene var skåret ud af Kirsten Brosbøls billede på det store banner, der dekorerer kampagnens skurvogn, mens et andet banner var blevet flænset op. 

Selvom Kirsten Brosbøl primært opfatter det som "drengestreger", agter hun alligevel at melde hærværket til politiet:

- Det skal anmeldes, fordi det jo grundlæggende er et angreb på ytringsfriheden og demokratiet. Vi er i valgkamp, og det at hænge plakater og bannere op er en del af den frie, demokratiske handling, som et valg er, siger Kirsten Brosbøl i en pressemeddelelse.

Hun ser det som en kedelig tendens, at så mange politikere har fået ødelagt deres materialer af hærværk i denne valgkamp.

- Det er udemokratisk, og jeg kan kun tage afstand fra enhver form for hærværk mod politikere - uanset hvilket parti man tilhører. Jeg synes, det er dybt usmageligt, at nogen føler trang til en så destruktiv opførsel, slutter Kirsten Brosbøl.