Grauballemanden til Silkeborg?

Skal måske placeres samme sted som Tollundmanden

Grauballemanden skal til efteråret flyttes fra sin nuværende placering på Moesgaard Museum. Måske skal han til Silkeborg?

Verdens to mest berømte moselig kommer fra efteråret muligvis under samme tag.

Sikkert er det i hvert fald, at Grauballemanden senere på året midlertidig skal flyttes fra sin nuværende placering på Moesgaard Museum ved Aarhus, indtil der i 2014 igen er plads til ham i en nybygget museumsbygning.

Museumsdirektør Christian Fischer fra Silkeborg Museum siger til netavisen mja.dk, at han længe har været i kontakt med Moesgård Museum om muligheden for at låne Grauballemanden.

Silkeborg Museum har i forvejen et andet berømt moselig, Tollundmanden, sin udstilling. Derfor mener museumsdirektøren, at det er oplagt midlertidig at placere Grauballemanden dér - bl.a. fordi alle de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger er på plads.

- Men på Moesgård er man betænkelige ved flytningen af moseliget af konserveringsmæssige grunde. Vi har dog ikke fået et endeligt afslag, siger Christian Fischer til mja.dk.

I 1996 var Grauballemanden på et tre måneders ophold på Silkeborg Museum i forbindelse med en international udstilling med 27 moselig fra hele Europa.