Godt år for redningskorps

Større overskud efter ny aftale med Region Midtjylland

Det går rigtig godt for det lille privatejede Samsø Redningskorps, som udfører ambulancekørsel, brandslukning, autohjælp og andre redningsopgaver på Samsø. 

I det seneste år er overskuddet steget til 1,3 mio. kr., og der er indgået en ny brandslukningskontrakt med Samsø Kommune og ændret på vagtcentralstrukturen, skriver beredskabsinfo.dk.

Det er første hele regnskabsår, hvor Samsø Redningskorps har kontrakt med Region Midtjylland, og redningskorpset beskriver samarbejdet med regionen som konstruktivt og tilfredsstillende. Der er foretaget en justering af samarbejdet, så regionens AMK-vagtcentral nu står for udkald af akutambulancen, mens de øvrige ambulancer fortsat disponeres fortsat i samarbejde med redningskorpsets egen vagtcentral, skriver bredskabsinfo.dk.

Samsø Redningskorps har i årets løb overtaget autohjælp for både Falck og Dansk Autohjælp, og der har i år været langt flere autohjælpsopgaver i vinterperioden end normalt -

Bilparken er fornyet med en ny Mercedes Sprinter sygetransportvogn og en Mercedes 350 indsatsledervogn. Desuden er der bestilt en nyere tankvogn til stationen i Nordby.

Bruttoindtægt var i seneste regnskabsår 11,3 mio. kr., mod 10,8 mio. kr. året før og det betød som nævnt et overskud på 1,3 mio. kr. mod 0,8 mio. kr. året før.  Egenkapital på 2,4 mio. kr. og likvide midler på 2,8 mio. kr. i kassen. Selskabet har desuden materiel og inventar for 7 mio. kr.