Glæde over asfalt

Ny motortrafikvej blev i dag indviet

01:25

1 af 2

En fem kilometer lang vej var i dag omdrejningspunktet for stor glæde i Randers.

Det var i dag, at den helt nye motortrafikvejl mellem Sdr. Borup og Assentoft blev indviet. Vejen skal aflaste trafikken i det sydlige Randers og dermed komme både borgere og erhversdrivende til gode:

- Det er en god dag for erhvervslivet og for os borgere i Randers, siger borgmester Claus Omann Jensen (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det betyder, at vi får bundet en stor del af vores borgere sammen med den østjyske motorvej, og det giver en god fremkommelighed.

Det var transportminister Magnus Heunicke (S), som fik æren af at klippe snoren over og erklære vejen for åben.

Også borgmesteren i Syddjurs Kommune, Claus Wistoft (V) var blandt gæsterne. Hensigten er nemlig, at den nye motortrafikvej ikke kun skal glæde randrusianerne, men gerne alle borgere omkring Randers og på Djursland.

Claus Wistoft peger på, at vejen blandt andet er med til at fremme forholdene for pendlere og folk, der skal i sommerhus på Djursland:

- Kortere transporttid og mere sikker vej at køre på, og så letter det Randers by helt enormt. Det er godt for alle, siger han.

Etableringen af den nye motortrafikvej har været undervejs i mange år, men selve anlægsarbejdet har stået på siden 2012.

Se et tv-indslag fra dagens indvielse øverst på siden.