Gadefest er aflyst

Ingen Mejlgade for Mangfoldighed i år

- Vi er ved at blive kvalt i vores egen succes.

Sådan lyder reaktionen fra Jens Fick, som er sekretariatschef for Mejlgade for Mangfoldighed, efter at den populære gadefestival har måtte aflyse i år.

Festivalen var i første omgang blevet flyttet fra maj til september, men på grund af sikkerhedsmæssige udfordringer, må arrangørerne erkende, at det ikke er muligt at stable festivalen på benene.

Det skyldes ifølge sekretariatschefen, at Østjyllands Politi og Aarhus Brandvæsen har stillet øgede krav til sikkerheden i den smalle gade, hvilket blandt andet indebærer flere sikkerhedsvagter.

- Jeg er blevet noget overrasket over det, men det er en meget smal gade, og derfor er der nogle specielle sikkerhedshensyn. Vi kan ikke stå inde for det, hvis der sker ulykker. Vi har bare ikke ressourcerne til det, siger Jens Fick til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er særligt det stigende antal gæster, som gør forholdene i Mejlgade problematiske. Sidste år kom der omkring 30.000 gæster til gadefestivalen, og det tal forventede man, ville stige igen i år.

Om Mejlgade for Mangfoldighed for alvor er et overstået kapitel, eller om festivalen opstår under nyt navn og nye omgivelser, er endnu uvist.

- Vi vil nu evaluere forløbet og forsøge at finde en forsvarlig måde at arrangere festivalen på i Indre By, lyder det fra sekretariatschefen.