Fyrværkeri: ulykken er sket før

Farligt fyrværkeri kostede sidste år en kvinde øjet

Der har længe været alvorlige problemer med fyrværkeribatterier fra virksomheden Thansen. Ifølge en kvinde fra Skanderborg er det nemlig ikke første gang, at virksomheden sælger farligt fyrværkeri. 

Helle Bay fra Skanderborg var nytårsaften sidste år udsat for en alvorlig ulykke, og mistede sit ene øje, da hun blev ramt af et batteri fra Thansen:

-Jeg blev ramt af et batteri, som var defekt. Det væltede, og ramte mit øje, som blev helt ødelagt. Det er derfor jeg i dag har et glasøje, fortæller Helle Bay.

Dermed er det tilsyneladende ikke første gang, at fyrværkeri fra Thansen er skyld i en alvorlig ulykke.

Siden TV-fotografen Jan Sigetty Bøje nytårsdag stod frem i medierne efter at have mistet et øje, har TV2 | ØSTJYLLAND modtaget både mails og henvendelser fra andre, der også har haft uheldige oplevelser med det omdiskuterede fyrværkeri.

Er rystet
Helle Bay har i dag et glasøje efter hun blev ramt af fyrværkeri fra et væltet batteri. Batteriet var også købt i Thansen og ligeledes fremstillet på en fabrik i Kina.

Hun er rystet over, at ulykkerne sker igen i år. 

På baggrund af Helle Bays ulykke, valgte sikkerhedsstyrelsen efterfølgende at teste batterier svarende til det, som var skyld i ulykken. 

Sikkerhedsstyrelsen testede i alt 13 batterier, hvoraf 3 væltede. Se et klip for Sikkerhedsstyrelsens afprøvning ved at klikke øverst på denne side. 

Se desuden hele indslaget i TV2 | ØSTJYLLANDS nyhedsudsendelse i aften kl. 19.30.