Fuglsang bliver mere end bare Tour-hjælper

Silkeborg-rytteren Jakob Fuglsang skal bruges som et klassementskort i sommerens Tour de France

Jakob Fuglsang skal holde sig til helt fremme i klassementet under sommerens Tour de France.

Den danske Team Leopard-Trek-rytter skal ikke bare hente vand til brødrene Schleck og

trække på de første bjerge. Nej, han skal selv være i spil i den samlede stilling.

- Tiden, da Jakob var hjælperytter, er forbi. Han skal i år være et kort, vi kan spille ud sammen med Andy og Fränk, og netop derfor har jeg også valgt at tage ham af holdet til Giro d'Italia, hvor han egentlig skulle have været vores trumf, siger sportsdirektør Kim Andersen til Politiken.

- Giroen er så hård i år, at det vil være umuligt at satse på en topplacering dér - for så siden også at kunne gøre det rigtig godt i Touren. Det kan da tænkes, at denne strategi ikke lykkes i første forsøg, men der skal ikke herske tvivl om, at jeg betragter Jakob som en rytter med et meget spændende potentiale, siger Kim Andersen videre.

I 2010 kørte Fuglsang Tour de France for første gang, og da endte han langt efter vinderen, Alberto Contador, men han ser fine perspektiver i Kim Andersens idé.

- Umiddelbart kan det se mærkeligt ud, at jeg efter sidste år at være blevet nummer 50 med et minus på over to timer pludselig skulle nære forhåbninger om at slutte mellem de bedste. Men det handler jo om, at jeg ikke længere skal tænke på først at slide hårdt i den indledende fase af etaperne og så ellers koncentrere mig om at spare kræfter til den følgende dag, siger Fuglsang.

I mit stille sind drømmer jeg da om, at jeg allerede i år kan køre en top 10-placering hjem i Touren, og under alle omstændigheder får jeg nu chancen for at satse på klassementet væsentligt tidligere, end jeg havde regnet med.