Frikadellekrig i Norddjurs afblæst

Til stor ærgrelse for partiet mødte deres forslag om et nyt regelsæt i kommunens institutioner ingen opbakning i Norddjurs

Steen Jensen fra DF Norddjurs er skuffet over manglende opbakning til et forslag om et nyt regelsæt for kommunens institutioner Foto: TV2OJ / Colourbox

Tirsdag aften skulle byrådspolitikerne i Norddjurs Kommune diskutere tvunget svinekød, kun danske helligdage og strenge hygiejnekrav i svømmehallerne. Det skulle de på grund af et forslag fra DF, der gik på at få indført syv nye retningslinjer i de kommunale institutioner. Ideerne mødte ikke den store opbakning.

Rent faktisk var det kun DF selv og de to byrådsmedlemmer herfra, Steen Jensen og Inger K. Andersen, som stemte for.

- Der var stærk modstand fra de andre partier, som ikke turde springe ud af busken. Det undrer mig, når jeg ved, at befolkningen ser det på en anden måde. De andre er slet ikke i trit med, hvad folk mener, siger Steen Jensen efter mødet til tv2oj.dk.

Ny frikadellekrig kan bryde løs på Djursland efter forslag fra DF

Gennem hans daglige virke som postbud møder han mange borgere, der ifølge ham deler DFs holdning.

- Jeg får forældrehenvendelser, der drejer sig om problemer i skolerne og rundt op i kommunen. Det er ikke så rosenrødt, som det resterende byråd i dag forsøgte at gøre det til, mener Steen Jensen.

Ikke skidt for kommunen

DF i Norddjurs fremsatte i første omgang forslaget for at værne om den danske kultur og sikre sig, at ingen danskere skulle bøje sig for eksempelvis muslimske traditioner.

- Derfor ærgrer det mig også, at partierne i det mindste ikke gik med til at sætte en undersøgelse i gang. Så vi kan få afdækket, om der er udfordringer på institutionerne. Senest har en TV 2 dokumentar vist, at der sker mere rundt omkring, end vi lige tror, forklarer DFeren.

Udenlandske medier omtaler frikadelle-krig

Et af de største kritikpunkter mod forslaget gik på de konsekvenser en eventuel frikadellesag som den i Randers kan få for Norddjurs.

- Jeg giver ikke noget for de såkaldte eksperter, der mener, at Randers' ry er blevet voldsomt forringet efter sagen der. Byen har fået eksponering i mange lande, og jeg tror, at hovedparten faktisk synes, at det er godt, det som der er blevet gennemført, siger Steen Jensen.

Også i Syddjurs Kommune skal der stemmes om et lignende forslag. Det sker den 30. marts.

Herunder kan du se de konkrete forslag fra DF i de to kommuner på Djursland:

DE SYV PUNKTER I FORSLAGET:

1. Ingen institutioner må afskaffe danske traditioner, som altid har været gældende. Sådanne danske traditioner må ikke tilsidesættes ud fra et ønske om at tage hensyn til børn og forældre tilknyttet fremmede religioner.

2. Madkulturen i Norddjurs Kommunes institutioner er baseret på danske mad traditioner, hvorfor halalslagtet kød ikke tillades.

3. Madkulturen skal generelt afspejle danske traditionelle madvaner, hvori bl.a. svinekød er en væsentlig bestanddel, og som derfor efter behov serveres i de institutioner, der har madordninger. Krav om at svinekød ikke må serveres accepteres ikke.

4. Ingen institutioner må indføre andre fridage, end der er baseret på godkendte, danske fri- og helligdage.

5. Det accepteres ikke, at badeforhæng sættes op i en skoles baderum, eller at en svømmehal holder lukket på visse dage for danske borgere, blot for at borgere med tilknytning til ikke kristne religioner, kan anvende denne alene. Hygiejne og badetøjspåbud gælder alle.

6. Ved problemer i offentlige haller/svømmehaller/biblioteker indføres nul tolerance over for seksuel chikane, mobning og dårlig opførsel. Ved stigende problemer forlanges legimitation ved indgange, og potentielle ballademagere bortvises.

7. Kameraovervågning sættes i værk ved vedvarende problemer.

Kilde: DF Norddjurs