Friheden herre i eget tivoli

Friheden overtager jord og bliver herre i eget tivoli

Tivoli Friheden og Aarhus Kommune har i dag indgået en aftale, der sikrer, at byens forlystelsespark bliver ejer af den jord, som selskabets mange boder og forlystelser står på.

I dag klokken 12.30 blev der sat underskrifter på en aftale, der sikrer, at Tivoli Friheden nu bliver ejer af den grund, der siden 1958 har huset byens forlystelsespark:

- Jeg er glad for, at det lykkedes at lave en aftale, der sikrer, at Tivoli Friheden bliver herre i eget hus. Det er et godt udgangspunkt for, at Friheden kan blive ved med at gentænke og udvikle sig selv. Aarhus har rigtig meget brug for attraktive tilbud til børnefamilier og unge mennesker, siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Marc Perera Christensen (K).

Det var byrådet, der den 13. oktober besluttede, at der skulle ske et udbud af "Tivoligrunden." Da tilbudsfristen udløb den 14. november, var der indkommet et enkelt bud.

28 millioner kroner
Det er derefter besluttet at Tivoli Friheden A/S for en samlet købesum på 28 millioner kroner overtager "Tivoligrunden" fra 1. januar 2012. 

- I dag er en god dag for Tivoli Friheden. Det, at vi nu bliver ejere, gør at vi kan tænke mere langsigtet, og det vil være med til at udvikle parken til glæde for vores stadig flere gæster, siger direktør i Tivoli Friheden A/S Henrik Ragborg Olesen

Tivoli Friheden har i 2011 endnu engang sat sæsonrekord. I alt 373.000 gik igennem parkens tælleapparater.