Fordrukne unge skal hjælpes

Odders skoler sætter fokus på drikkeriet 

Alkoholforbruget blandt de unge i Odder Kommune er for stort, fremgår det af ny rapport fra Region Midtjylland. Odder Kommune vil vende udviklingen.

Region Midtjyllands sundhedsprofil, som sætter spot på de 16-24-åriges fysiske, psykiske og sociale trivsel på lokalt niveau slår fast, at regionens unge overordnet set drikker for meget - og at Odder Kommune i den sammenhæng placerer sig skidt på listen.

I forhold til rusdrikkeri ligger Odder Kommunes unge på en lidet flatterende førsteplads blandt regionens kommuner, idet 38 procent af de unge mindst en gang om ugen drikker mere end de højst anbefalede fem genstande på én gang, skriver oddernettet.dk

Når det gælder storforbrug af alkohol, kommer de 16-24-årige i Odder Kommune ind som nummer to på listen - kun overgået af Hernings ungdom.

- Det siger noget om ungdomslivet, når unge drikker for meget eller på en destruktiv måde. Savner de noget, eller har forældrene ikke sat grænser? Tallene viser, at det blandt de unge er blevet socialt accepteret at drikke for meget, og det er bekymrende, siger Sanne Rubinke (SF) til oddernettet.dk

Der er tale om teenagere fra familier med gode uddannelser og høj indkomst, som drikker mest og oftest.

Ifølge kommunens sundhedskoordinator, Malene Herbsleb, kan det skyldes forældrenes egen alkoholkultur med vin til maden og økonomisk råderum til at købe alkohol til de unge.

Odder Kommune går nu i gang med en indsats, der skal forebygge en usund alkoholkultur, og sammen med SSP-konsulenter skal skolerne sætte fokus på det faktiske alkoholforbrug blandt de unge.

Teenagerne har ofte en misforstået opfattelse af, hvor meget kammeraterne reelt drikker - og derfor indtager de selv store mængder alkohol for ikke at skille sig ud fra flokken, siger SSP-konsulent i Odder Kommune Peter Mørch til oddernettet.dk