Flere aarhusianere klædt på til terror

Politiet har lært aarhusianere at spotte mulige terrorplaner

Medarbejdere hos en stribe arbejdspladser i centrum af Aarhus samt hoteller i Østjyllands Politis område ved i dag lidt mere om terror-beredskab.

Politiet har lært dem at være skarpe til at spotte situationer, der kan tyde på terror-planer.Foreløbig har ansatte i cirka 30 arbejdspladser, hovedsageligt i centrum af Aarhus, fået gode råd fra politiet.

Initiativet fra det østjyske politi sker på baggrund af trussels-situationen i Danmark. PET skærpede sin vurdering 23. november.

- Vurderingen fik os til at handle. Vi håber vi har udvist rettidig omhu. Meningen er at gøre de folk, der færdes i potentielle farezoner - for eksempel omkring banegården i Aarhus - årvågne og mere trygge end nervøse, siger politiinspektør Morten Anker Jensen, Østjyllands Politi.

- Ideen fik en god velkomst. Med få undtagelser deltog alle inviterede i et møde før jul.

Fik en god velkomst
En af deltagerne i mødet var direktøren for Århus City Forening, Claus Bech. Han siger:    

- Vi blev informeret på en saglig måde og fik at vide at der ikke er noget alarmerende under optræk. Der er ingen grund til panik.  Alligevel er det godt at blive klædt bedre på når vi oplever unormal adfærd i bybilledet, siger direktøren.

Politiinspektør Morten Anker Jensen:

- Vi vil ikke skabe frygt i befolkningen. Men man må hellere ringe til os en gang for meget end det modsatte, også når det gælder personer eller situationer, der kan antyde en terrortrussel.

Kilde: Århus Stiftstidende