Fisketur skabte stor alarm

Glemte tiden og fik skideballe

Foto: Google Maps

En tysk familie tog torsdag på fisketur på spidsen af Besser Rev på Samsø, og det endte med at sætte det helt store beredskab i gang, da den ikke kom tilbage på det aftalte tidspunkt.

En tysk far tog torsdag formiddag sine to sønner på 12 og 13 år med på fisketur. De valgte at gå den seks kilometer lange tur ud på spidsen af Besser Rev for at fiske, og de havde aftalt med resten af familien at være tilbage klokken 15.00.

Men det kom de bare ikke. Og derfor blev resten af familien nervøse og begyndte at lede efter dem. Men det gav ikke pote, og derfor slog man alarm omkring klokken 18.30.

- Vi havde begge vores redningsbåde i vandet, der var en privat redningsbåd i vandet, og SOK havde en helikopter i luften, siger Søren Peter Kjeldal, der er vagthavende indsatsleder hos Brand og Redning Samsø.

Den store eftersøgning resulterede hurtigt i, at man fandt faderen og de to sønner, der fiskede på spidsen af Besser Rev, som om intet var hændt. Og det var der som sådan ikke, for de havde det alle tre godt.

De havde bare ikke en mobiltelefon med, og de havde derfor ikke givet resten af familien besked om, at fisketuren træk ud.

- Resten af familien var glade for at se dem igen, men da det havde lagt sig, gav moderen sin mand en skideballe i kraftige gloser, siger Søren Peter Kjeldal.