Firma forsvarer salg til Iran

Beskyldes for videresalg af IT

Det danske it-firma RanTek fra Randers forsvarer nu sin handel med det israelske firma Allots produkter. 

Nyhedsbureauet Bloomberg beskrev fredag, hvordan israelsk computerudstyr blev sendt via det danske firma videre til Iran, som Israel ikke selv må handle med.

Ifølge Bloomberg bliver udstyret mærket om hos Randers-firmaet, før det sendes videre.  Men det afviser den administrerende direktør for RanTek, Morten Kolind.

- Vi åbner altid kasserne og tjekker, at strømkabler er korrekte, at de rigtige manualer er der m.v., samt lægger en faktura i kassen. Men vi skifter ikke emballage, siger han i en skriftlig kommentar.

Firmaet henviser yderligere spørgsmål til det israelske firma Allot. Men Morten Kolind slår dog fast, at salget foregår inden for lovens grænser.

- Når vi sælger produkter som eksport, sikrer vi alle nødvendige godkendelser fra Erhvervs- og Byggestyrelsen og PET, siger han.

Samtidig afviser RanTek, at udstyret - NetEnforcer - overhovedet giver et styre, der vil undertrykke en opposition, mulighed for at overvåge trafikken på internettet.  Udstyret kan bruges til at prioritere mails højere end netsurfing i et firma med begrænset båndbredde.

- Men med NetEnforcer kan man ikke se indholdet af datatrafikken. Overhovedet, oplyser Morten Kolind.