Finder salmonella i æg

Solgt i blandt andet Føtex, Bilka og Netto

Der er fundet salmonella i pasteuriserede æg fra Hedegaard Food.

Derfor har Fødevarestyrelsen pålagt virksomheden at tilbagekalde en række produkter som pasteuriserede æggeblommer, -hvider og scrambled eggs, som skal kasseres.

De pågældende produkter er solgt fra en række supermarkeder i Østjylland og resten af landet.

Hedegaard Food oplyser, at påbuddet fra styrelsen kommer, fordi produkterne kan være produceret af æg, der stammer fra en hønseflok, der 15. august blev testet positiv for salmonella.

- Vi har gennemført analyser på samtlige produkter, og alle er testet fri for salmonella inden varen er frigivet, siger direktør i Hedegaard Foods Ivan Noes Jørgensen i en pressemeddelelse.

- Begrundelsen Fødevarestyrelsens har givet er, at der ikke må kunne stilles det mindste spørgsmålstegn ved fødevaresikkerheden i Hedegaards produkter, og Fødevarestyrelsen derfor vurderer, at de skal trækkes tilbage, siger han.

Produkterne er solgt flere steder - blandt andet i Metro, Rema 1000, Føtex, Bilka, Netto og Lidl.

Hedegaard Foods har også valgt at tilbagekalde buræg pakket i en 15 styks pakning. Æggene er pakket fra og med 28. juli til og med 11. august. Æggene skal kasseres eller returneres, oplyser virksomheden.

Salmonella er en naturligt forekommende bakterie. Bakterien er ikke speciel varmeresistens, hvorfor bakterien ikke vil overleve i retter, der er opvarmet til mere end 75 grader C.

Buræggene er solgt i Netto, Føtex, Rema, Liva og Bilka butikker og er mærket "Buræg" og "HEDEGAARD".