Familier kan fortsat få hjælp

Sygehus reducerer omdiskuterede besparelser

I fremtiden vil familier til børn, der er indlagt på børneafdelingen på Aarhus Universitetshospital i Skejby, stadig kunne få hjælp af socialrådgivere.

Det fortæller sygehusdirektør Gert Sørensen her til aften til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Aarhus Universitetshospital meldte ellers for en måned siden ud, at sygehuset var nødt til spare de fire socialrådgiverstillinger væk på børneafdelingen væk, som led i en række besparelser på 44 millioner kroner.

Beslutningen mødte massiv kritik fra både patientforeninger, personale og pårørende, som frygtede for konsekvenserne af, at familierne ikke længere kunne få vejledning i gebærde sig i det offentlige system.

Nu har Aarhus Universitetshospital taget kritikken til efterretning. I stedet for at spare alle fire stillinger væk, har sygehuset nu valgt at reducere besparelserne med det halve:

- Det har ikke på noget tidspunkt været noget, vi har syntes, var en god ting at gøre. Det, der har gjort indtryk, er, at de reaktioner, der er kommet fra læger, sygeplejersker og patientforeninger, siger sygehusdirektør Gert Sørensen.

Nyheden om socialrådgiverne vækker glæde hos blandt andet Diabetesforeningen:

- Jeg er glad for at se, at der er blevet lyttet fornuftigt til vores protester. Det betyder utroligt meget for familier med diabetes, at de får hurtig hjælp til at finde rundt i den nye verden, det er, at skulle leve med diabetes i hverdagen, siger Diabetesforeningens rådgivningschef, Signe Hasseriis.

Der vil formentlig være tale om to stillinger, som kan opretholdes, men detaljerne er ifølge sygehusdirektøren ikke helt på plads.

Sikkert og vist er det dog, at der fortsat vil være en socialrådgiver eller flere socialrådgivere ansat på børneafdelingen. Der vil bare ikke være lige meget hjælp til alle, fortæller sygehusdirektør Gert Sørensen:

- Vi skal hjælpe dem, der er mest sårbare og har størst behov for støtte.

Det er særligt familier til børn med alvorlige sygdomme som for eksempel kræft og hjertesygdomme, der ofte har brug for socialrådgivernes vejledning.