Færre indbrud i juledagene

Tyvene er gået efter let omsættelige ting

Det har trods det milde julevejr været en relativ fredelig jul, når det gælder indbrud i Østjylland. Det vurderer vagthavende hos Østjyllands Politi.

- Det er aldrig sjovt at komme hjem fra juleferie og opdage, at der har været indbrud, men det er vores indtryk, at der er færre i år, end der plejer at være, siger vagthavende hos Østjyllands Politi.

- De fleste er små og relativt banale indbrud, hvor man er gået hurtigt ind og ud, og kun har taget let omsættelige ting som f.eks computere eller fladskærme, siger han.

"Har kunnet følge med"
Først i løbet af tirsdagen venter politiet at have foretaget en endelig opgørelse over indbrudsaktiviteten i juledagene, men vagthavende konstaterer, at travlheden ikke har været større end at politiet hele dagen "har kunnet følge med".

Tendensen fra Østjylland bekræftes på landsplan. Fra søndag morgen til mandag morgen fik politiet landet over 406 anmeldelser om indbrud mod 463 i samme periode sidste år. Lægger man tallene fra juleaften til, er der sket et fald fra 735 til 660, eller 10,2 procent.

De nye tal kommer oven på en første juledag, hvor pilen ellers pegede i den forkerte retning. Da politikredsene søndag lagde tallene sammen, var der flere indbrud end på samme tidspunkt sidste år.

Gode tal vækker glæde
Men de gode tal glæder nu chefen for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, Kim Kliver.

- Det er med stor tilfredshed, at vi ser en klar nedadgående tendens, siger han til Ritzaus Bureau og fortæller, at det især er antallet af indbrud i lejligheder, der er faldet.

Han ser især to grunde til, at antallet af juleindbrud falder.

- Dels er borgerne blevet meget mere opmærksomme, dels har politiet sendt et klart signal om, at "vi er derude", siger han.

Politiet venter flere anmeldelser de kommende dag, når flere kommer hjem fra juleferien, men Kim Kliver venter ikke, at det vil rykke ved billedet.

- Traditionelt kommer de fleste anmeldelser om indbrud 1. juledag, fortæller han.