Fængslet i stor våbensag

64-årig mistænkt for at sælge våben til bandemiljøet

En 64-årig mand fra Grenaa er blevet varetægtsfængslet i isolation i en stor landsdækkende våbensag.

Retten i Holbæk har torsdag aften varetægtsfængslet fem mænd i sagen. De fem mænd, der kommer fra forskellige steder på Sjælland og Grenaa, skal tilbringe den første del af varetægtsfængslingen i isolation.

Fængslingerne kommer, efter at politiet i en politiaktion med ransagning mod 22 adresser over hele landet fandt ikke færre end 43 skydevåben. Tidligere har politiet fundet 61 våben i efterforskningen.

De sigtede mænd mistænkes for i flere tilfælde at have solgt skydevåben til personer i bandemiljøet.

Glad for resultatet
Derfor er politiinspektør Magnus Andresen fra politiets regionale bandeenhed Task Force Øst også glad for resultatet af efterforskningen.

- Det har været en klar målsætning at fjerne disse våben, og jeg er meget tilfreds med, at det med denne aktion er lykkedes at afdække og stoppe en af forsyningsvejene til banderne, siger han.

De færreste tænker formentlig på folk i pensionsalderen, når man snakker om våbenleverandører til bandekrigen. Ikke desto mindre er flere af de fængslede mænd i deres bedste alder.

Det drejer sig blandt andet om en 69-årig mand fra Asnæs og en 64-årig mand fra Grenaa. Derudover har en 74-årig mand fra Asnæs været anholdt i sagen. Han blev dog løsladt efter endt afhøring.

De øvrige fængslede er en 24-årig mand fra Glostrup, en 25-årig mand fra Hedehusene og en 41-årig mand fra Roskilde.

Maskinpistoler og rifler
Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi, der sammen med Task Force Øst står for efterforskningen i sagen er der blandt de fundne våben en maskinpistol, flere pistoler og haglgeværer og mange rifler.

Politiet har tidligere foretaget anholdelser i sagen, og to personer sidder allerede varetægtsfængslet. En 76-årig mand fra Snertinge fra Kalundborg har også været anholdt i sagen, men er blevet løsladt.

De fængslede fra torsdagens retsmøde skal foreløbig blive bag tremmer frem til den 27 september.