Erik kan ikke få erstatning

Kom galt af sted, fordi han ville hjælpe

02:29

1 af 2

Erik Anderson fra Skanderborg var bogstaveligt talt på det forkerte sted - og også på det forkerte tidspunkt - da han sidste sommer kom galt af sted.

Han bor på ældrecentret P. B. Lundsvej i Skanderborg, hvor ulykken fandt sted

Sidste sommer fik hans nabo det pludselig dårligt, og bankede på Erik Andersons dør for at bede om hjælp. Der var ingen personale i nærheden, så derfor kørte Erik Anderson af sted på sin scooter for at lede efter nogle, som kunne hjælpe hans nabo.

På vej hen for at finde personalet, faldt Erik Anderson ned ad en trappe og slog sig. Ulykken har gjort, at han i dag er blevet erklæret 25 procent invalid.

Til trods for den høje méngrad, kan Erik Anderson ikke få en erstatning fra Skanderborg Kommunes forsikringsselskab.

Forsikringsselskabet mener nemlig ikke, at han teknisk set havde en grund til at befinde sig på trappen:

- Jeg skulle måske i stedet have ringet til lægevagten, men det gjorde jeg jo ikke. Jeg gjorde, hvad jeg kunne, fortæller Erik Anderson til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg synes, det er for dårligt. Om man er visiteret eller ej, hvis en har det dårligt, går man ud fra, at man er forpligtet til at hjælpe.

Hverken formand for socialudvalget Christina Bottke (V) eller borgmester Jørgen Gaarde (S) ville udtale sig om sagen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Erik Anderson vil nu klage over afgørelsen.

Se et tv-indslag om det uheldige fald og udfald øverst på siden.