- Er du madmodig?

Vil rokke ved børn og ældres madvaner

02:05

1 af 2

Industrikøkkener er sjældent kendt for at være kulinariske højborge, der kæler for smagssanserne. Men én gang om bliver fordommene gjort godt og grundigt til skamme.

Landet over afholdes der i dag Store Smagedag. Formålet er at give blandt andre børnene i daginstitutionerne og beboerne på plejehjemmene bedre smagsoplevelser, end de er vant til.

I Børnehuset Lynghøjen i Sejs ved Silkeborg var det i dag Store Smagedags egen ambassadør, Inger Erfurt Kristensen, der stod ved gryderne i køkkenet.

Ifølge hende er det vigtigt, at børnene engang imellem tilbydes mad, de normalt ikke spiser.

EKSTRA: Se børnenes menu her

- Det betyder meget for børnene at få rykket ved deres måde at spise på. Det er min mission, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Som noget nyt er der under Store Smagedag i år indført et begreb kaldet "madmodig".

Specielt kan det for de kræsne børn være lidt af en udfordring at kæmpe sig igennem syv retter bestående af blandt andet perleblinis, græskarsuppe og kornsalat.

Derfor vankede der en belønning til dem, der turde smage på samtlige syv retter.

- De er meget modige, når de tør smage på mange forskellige smagsoplevelser. At de tør smage på noget, de ikke nødvendigvis lige ved, hvad er, siger Inger Erfurt Kristensen.

Se mere om Store Smagedag i tv-indslaget øverst i artiklen.