En våd og mild nytårsaften

Starten på 2012 bliver mild og blæsende

Jyderne må belave sig på regnvejr, når raketter og sole skal fyres af.

- Hvorvidt det også kommer til at regne i København, er mere usikkert, siger vagtchef ved DMI, Michael Christiansen.

Under alle omstændigheder bliver det et mildt nytår.

- Nytåret kan fejres i milde en til tre grader, som dog vil føles koldere i den jævne til hårde vind fra sydvest og sydvest, siger han.

Vejrmæssigt bliver overgangen fra 2011 til 2012 mild og grå, og egentlig vintervejr er ikke at se i prognoserne, så langt meteorologerne kan se frem.

- Sneskovlen skal ikke i brug foreløbig. Der er hverken ski-eller kælkevejr på vej, siger Michael Christiansen, selv om temperaturen kan snige sig ned på tre graders frost og lokalt måske endda fem graders frost i Nordsjælland.

-  Sidste dag i det gamle år begynder tørt og med lidt sol, men i løbet af dagen og aftenen kommer der skyer fra vest. Når vi når frem til, at det begynder at blive spændende at fyre krudt af, så bliver det også nødvendigt at have handsker og jakke på, siger Michael Christiansen.

Første dag i det nye år, hvor valget ofte står mellem en rask gåtur eller sofaen eller måske begge dele, begynder skyet, men klarer så op.

Temperaturerne kan komme helt op på otte grader med frisk til hård vind.

- Vejrtypen er i øvrigt en, som vi godt kan vænne os til. De indkommende fronter fra vest, som holder temperaturerne oppe, nedbøren flydende og håret i bevægelse ser ud til at fortsætte et pænt stykke ind i januar, siger vagtchefen.