- En sminket massakre

Socialudvalgs-formand langer ud efter budgetforlig

Det netop indgåede budgetforlig i Randers møder massiv modstand blandt de partier, der står udenfor aftalen.

Forliget rummer blandt andet flere penge til børne- og ældreområdet. Dermed kan planlagte besparelser på for eksempel trænings- og aktivitetstilbud og rengøringshjælp droppes.

Ifølge socialudvalgsformand Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten er det kun på overfladen, at budgetforliget indeholder forbedringer på børne- og ældreområdet. Reelt er der tale om forringelser.

- Efter vores opfattelse er budgetforliget en sminket massakre. På papiret ser det ud som om, der gives 10 mio. kr. ekstra til de ældre. Reelt er der dog tale om en forringelse på 40 mio. kr, siger Kasper Fuhr Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Budgettet på plads i Randers

Det nye budgetforlig rummer desuden en rammereduktion på 1 procent i 2015 og yderligere 1 procent i 2016. Det betyder, at der skal spares på samtlige områder.

- Det kan godt være, at nogle områder får nogle penge, men de forsvinder jo igen på grund af rammebesparelserne. Dermed er der reelt ikke tale om nogen gevinst.

Mens der spares på kommunens kerneydelser, undrer Kasper Fuhr Christensen sig over, at der er givet tilskud til en lang række forskellige formål, der ikke direkte er rettet mod at sikre velfærd for borgerne.

- De fyrer penge af på tant og fjas. Fx bliver der givet et millionbeløb til et nyt jaguarbur i Randers Regnskov. Det er helt vanvittigt at bruge penge på den slags.