En halv million i Musikhuset

Fint besøgstal trods renovering af Store Sal

Mere end en halv million mennesker besøgte i 2011 Musikhuset Aarhus, på trods af at Store Sal, har været lukket en del af året for at gennemgå en omfattende renovering 

532.000 gæster blev det til. Tallet indeholder både solgte billetter, gæster til gratis arrangementer og til erhvervsarrangementer. Musicalsuccesen MAMMA MIA! tegner sig alene for 40.000 af de solgte billetter, men dertil skal lægges et stort billetsalg til andre satsninger som Come Together i Festugen, Kom Bamse, nu balletter vi i efterårsferien og Jul på Slottet i december. 

Generelt er antallet af rytmiske koncerter i Rytmisk Sal fordoblet i 2011, og dertil kommer de andre sale, hvor der blev meldt udsolgt til koncerter med Bryan Ferry, Ryan Adams og Jamie Cullum. Musikhuset Aarhus har forsat fokus på det rytmiske repertoire og kan allerede nu præsentere store navne som Elvis Costello, James Taylor og John Scofield i 2012, oplyses det i en pressemeddelelse. 

På den klassiske scene kan publikum blandt andet glæde sig til koncerten med bel canto-tenoren Juan Diego Flórez.

Tilbage i 2010 modtog Musikhuset Aarhus en donation på ti mio. kr. fra Købmand Herman Sallings Fond, der er brugt til en omfattende renovering af husets Store Sal i 2011. I august blev den nye sal indviet, men allerede et par måneder før fik Musikhuset besked om, at Nordea-fonden ville fuldende renoveringen med en uddeling på 2.5 mio. kr. til et nyt digitalt lydanlæg til salen. Det nye lydanlæg forventes installeret og taget i brug i sensommeren 2012.