Elever afbryder forestilling

Skoleelever angreb skuespillere med nedsættende kommentarer   

Teatret Svalegangen var torsdag aften nødsaget til at afbryde forestillingen "Besættelse midtvejs, da gentagen larm fra en håndfuld skoleelever desværre kulminerede i en decideret aflysning.

Publikum og skuespillerne på Teatret Svalegangen fik sig en uventet og ubehagelig overraskelse under forestillingen "Besættelse", da nogle 8. klasses elever fra en lokal skole fremkaldte en episode, der fik teatret til at standse forestillingen og aflyse den.

Stykket handler om Aarhus-stikkeren Grethe Bartrams rolle under Danmarks besættelse. Allerede tidligt i forestillingen skabte en mindre flok elever gentagne gange uro i salen, og under en poetisk og meget sårbar scene begyndte de at råbe provokerende og nedsættende bemærkninger til skuespillerne.

I sidste ende blev angrebet for meget for skuespillerne, der udvandrede fra scenen. Forestillingen blev stoppet og efterfølgende måtte teatrets ledelse se i øjnene, at det var umuligt at genopbygge stemningen og gennemføre resten af forestillingen på en god og meningsfuld måde.

- Normalt aflyser vi kun forestillinger grundet sygdom, men i aftes var så slemt og så forstyrrende, at jeg fuldt ud forstår reaktionen fra spillerne. De er ikke maskiner, men mennesker af kød og blod som os andre, og det plejer vores publikum at være dygtige til at anerkende og respektere. I aftes var desværre undtagelsen, siger salgs- og administrationschef Lone Wessel.

De tilskuere, der kun fik en halv teateroplevelse i aftes, kan ved henvendelse til Teatret Svalegangen bytte deres billet til samme forestilling i aften kl.20 eller i morgen lørdag den 10.december kl.16. Har man ikke mulighed for at komme der, kan man ligeledes bytte til en af de forestillinger, der spiller på Svalegangen i foråret.