Ekspert: Østjysk basket-dominans

Lokale klubber skal kæmpe om guldet

Bakken Bears vandt i maj DM-guld efter at have vundet finaleserien over Randers. Igen i år skal de to klubber kæmpe om medaljer, spår ekspert.

Det er gode chancer for, at det danske mesterskab i basketball også næste år havner i Østjylland.

Sidste år vandt aarhusianske Bakken Bears DM-guldet efter at have besejret Randers Cimbria i finaleserien.

Ifølge DK4 Sports Thomas Bilde er der gode chancer for, at østjyske klubber også i den kommende sæson kommer til at præge toppen af Basketligaen.

Topstriden kommer formentlig til at skulle udkæmpes mellem de østjyske klubber Bakken Bears, Horsens IC og Randers Cimbria. Derudover er der udsigt til, at også Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved blander sig i Top 5, spår Thomas Bilde.

Mens der er gode medaljechancer for de østjyske hold, er det specielt klubber fra hovedstadsområdet, der kommer til at kæmpe en overlevelseskamp i bunden af ligaen. Ifølge Thomas Bilde slutter Copenhagen Wolfpack, Hørsholm 79ers, SISU og Værløse alle blandt de nederste fem hold.

- Fra nuværende tidspunkt her i starten af september er jeg slet ikke ét sekund i tvivl om, at Basketligaen 2014-15 kommer til at lide et knæk mellem Top 5 og Bund 5. Der er ganske enkelt alt for stor kvalitetsforskel på holdene i den ene og anden halvdel, mener Thomas Bilde ifølge DK4 Sport.

Den nye sæson i Basketligaen går i gang i begyndelsen af oktober. I første runde har Randers Cimbria mulighed for revanche, når de torsdag 9. oktober tager imod Bakken Bears.