Dykker erklæret død efter ulykke

Liget af 45-årig kvinde er aldrig fundet

De norske myndigheder ledte forgæves efter Birgitta Faddersbøll Johannsen i september sidste år.

Det er mere end et år siden, at 45-årige Birgitta Faddersbøll Johannsen forsvandt under en dykkertur ud for Kristiansand i det sydlige Norge.

Liget er aldrig blevet fundet, og derfor er det først nu - 14 måneder senere - at byretten i Aarhus officielt har erklæret hende død.

- Min elskede hustru Birgitta er nu endelig officielt død. Næsten 14 måneder skulle der gå. 14 måneder med venten, håb, skuffelser, sorg, tåre og alle mulige andre følelser blandet sammen i et. Det gør nu ikke savnet efter denne vidunderlige kvinde mindre. For hele hule h******, hvor kan livet være barsk. Og hvor kan kærlighed gøre ondt. Og hvor kan minderne være smukke, skriver hendes enkemand, Jørgen Johannsen, ifølge Horsens Folkeblad på en mindeside på Facebook.

Dykkede i skibsvrag
Birgitta Faddersbøll Johannsen dykkede ved det tyske skibsvrag Seattle i Korsvikfjorden sammen med en dykkerkammerat. De var begge erfarne dykkere, men ingen af dem kom op i live.

Liget af den anden dykker, 38-årige Michael Pedersen fra Hørning, blev senere bjærget. Det er dog ikke lykkedes de norske myndigheder at finde Birgitta Faddersbøll Johannsens lig.

Det er stadig uvist, hvad  der gik galt for de to dykkere den skæbnesvangre september-dag sidste år.