Dumper i trafiksikkerhed

To kommuner kritiseres for samarbejdet med skoler om elevernes sikkerhed i trafikken

02:06

1 af 2

Syddjurs og Odder Kommune svigter deres pligt til at undervise skolebørn i at færdes sikkert i trafikken. Sådan lyder kritikken fra Rådet for Sikker Trafik.

I Odder Kommune siger de nu, at der skal gøres en ekstra indsats for at sikre de små trafikanter.

Det er Rådet for Sikker Trafik, der har kigget nærmere på de østjyske kommuners samarbejde med skolerne om trafiksikkerhed for børn og unge, og her lander Odder og Syddjurs i bunden blandt de ti kommuner i Østjylland.

- Vi er jo ikke større, end vi er, så vi behøver ikke sidde sammen til møder og forskellige processer, for at vi ved, at tingene fungerer, siger Henning Haahr, der er kommunaldirektør i Odder Kommune.

Og det genkender de på Parkvejens Skole i Odder,

- Vi har ikke noget kontakt med kommunen, men arbejder sammen med Sikkertrafik, hvor vi får en masse materiale, siger Lene Hintze Nielsen, færdselskontaktlærer på Parkvejens Skole.

Samarbejde på vej

Men skolen vil gerne samarbejde med Odder Kommune.

- Det håber jeg, at de vil, for vi vil rigtig gerne samarbejde med dem, siger Lene Hintze Nielsen.

Og det er kommunen også med på.

- Testen viser sig, at vi ligger i det røde felt, og det skal vi kunne gøre bedre. Jeg tager nu en snak med mine medarbejdere i trafikafdelingen og med vores skoler, og så får vi det her sat på skinner, så vi til næste år ligger betydeligt bedre i den undersøgelse, siger Henning Haahr.

Du kan se mere om trafiksikkerheden i tv-indslaget øverst på siden.