Dukketeater for voksne

H.C. Andersen-stykke om forelskelse og seksualitet

02:22

1 af 2

Normalt opsætter Teater Refleksion i Aarhus teaterstykker for børn, men et par gange om året gør det østjyske teater en undtagelse.

 

I går var der premiere på dukketeaterstykket H.C.'s Ventesal, der fortæller historien om forfatteren H. C. Andersen, der vender hjem fra en af sine mange rejser.

 

Det er skuespilleren Claus Mandøe, der opfører stykket, som er hans første stykke for voksne. Ifølge ham er det oplagt at anvende netop H.C. Andersen som udgangspunkt for et dukketeater for dem, der har overstået barndommen.

Den verdenskendte danske digter og eventyrforfatter skrev nemlig ikke kun for børn, men lige lige så høj grad for voksne.

- Man kan fortælle voksne nogle andre ting. Man kan kommunikere på et andet niveau, forklarer Claus Mandøe til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Man kan tale om seksualitet, om tiltrækning og forelskelse. Man kan tale om en lang række ting, som man ikke kan putte ind i en forestilling for små børn.

Ifølge teaterleder Bjarne Sandborg er der intet unormalt ved at opføre et dukketeater for det voksne publikum.

- Det handler ikke om, at det er bedre eller dårligere. Men det handler om, at man kan arbejde i et felt, hvor man selv er aldersmæssigt.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.