Dronningens juleprogram

Familien samlet på Marselisborg

Regentparret vil igen i år holde jul på Marselisborg Slot i Aarhus i selskab med begge sønner og svigerdøtre. Dronningen ankom tirsdag, og i de kommende dage støder resten af familien til. 

Dermed vender dronning Margrethe og prins Henrik tilbage til at fejre højtiden ved at samle familien på Marselisborg Slot.

Sidste år brød regentparret ellers med traditionen og holdt jul på Schackenborg Slot i Sønderjylland med deres yngste søn, prins Joachim, og svigerdatteren prinsesse Marie, men uden kromprins Frederik og kronprinsesse Mary.

I julemåneden sidste år deltog kronprinsparret ikke i den kongelige families jul, fordi kronprinsesse Mary på det tidspunkt var højgravid med tvillingerne Vincent og Josephine.

Kronprinsparret blev derfor af praktiske årsager i Frederik den VIII's palæ på Amalienborg, hvor de holdt juleaften.

I år samles familien igen, og ud over regentparrets to sønner og svigerdøtre vil selskabet tælle prins Joachim og prinsesse Maries yngste søn, prins Henrik. Han får selskab af sine fætre og kusiner prins Christian, prinsesse Isabella og de to tvillinger prins Vincent og prinsesse Josephine.

Prins Joachims børn af første ægteskab, Nikolai og Felix, skal holde jul med deres mor, grevinde Alexandra, i år, da de fejrede højtiden sammen med deres far sidste år.

Det bliver den første jul for kronprinsparrets tvillinger, da kronprinsesse Mary nedkom med dem den 8. januar i år.

TV 2 | Østjylland besøger i dag Marselisborg slot. Se mere i aften kl. 19.30